Zoek...
Elvis Presley – Elvis Presley & Elvis

Elvis Presley – Elvis Presley & Elvis

Label: Legacy /Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-31 07:00:00 • min lezen

Rock 'n Roll
8

Elvis Presley – Elvis Presley/ Elvis

Het is op 23 maart exact 61 jaar geleden dat het debuutalbum van Elvis Presley verscheen. Nadat er eerst enkele singles waren verschenen en hits waren gescoord, werden die gebundeld op een album. De recordingsessie die Elvis in januari 1956 in de Sun studio’s had gedaan staan nu opgepoetst op een album.

Hoewel de latere succesvolle songs “Blue Suede Shoes” waarmee het album begint en “That’s Allright”, dat onder de bonustracks behoort nu bekendheid kennen was het toen niet een commercieel succes. Dat kwam pas later wanneer hij in de films ging acteren en hieraan een album werd gekoppeld.
Nee Elvis begon ooit ook als een jonge muzikant die in het wilde weg zijn heup bewegingen lied zwieren, waardoor de meiden uit hun dak gingen. Dat werd bij de jongens een optie om vrouwen te versieren en met een vetkuif als Elvis werd je wel gezien.

Toch zijn de songs nog steeds lekker te noemen. Het is uptempo en nog steeds swingend te noemen. Dit geldt niet alleen voor de hits maar ook “I Got A Woman” en “Trying to Get You”. Soms is het natuurlijk oubollig als we naar “One Sided Love Affair” en “Just Because” luisteren. Op de bonustracks die op hetzelfde schijfje passen, staat naast de singels voor het album, een verrassend leuke versie van “Blue Moon” op.
Het debuutalbum en het tweede album Elvis zijn in een pakketje gestopt met dezelfde insteek. Deel een het album (met “Long Tall Sally”) en bonustracks (met o.a.  “Don’t be Cruel” en “Any Way You Want Me”) outtakes die wellicht bij de fans wel ergens in de kast staan.

Voor degene die de oude Elvis wil ontdekken is het een prima (combi) album om te kopen!

Rock 'n Roll

Deel via social media: