Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-03 07:00:00 • 12 min lezen

Elvis Presley – If I Can Dream

Elvis Presley – If I Can Dream Label: RCA / Sony Eindoordeel: 8

De King of Rock and Roll heeft geen verder introductie nodig. Ieder jaar verschijnt er weer een verzamel album van Elvis. De ene keer omdat hij zoveel jaar geleden zoveel jaar is geworden en de andere keer onder het motto dat hij zoveel jaar geleden is gestorven. Maar dit jaar wordt het album “If I Can Dream” uitgebracht. Een album met vele bekende titels.

“Burning Love”, “It’s Now Or Never”, “In The Ghetto”, ze komen allemaal voorbij. Dit maal zijn de songs bewerkt met het Royal Philharmonisch Orkest. Wanneer Priscilla Presley aan de tafel van Sony verteld dat Elvis vooral de klassieke inslag mooi vind maar dit niet past in de tijd van zijn leven, wordt ze naar huis gestuurd om een selectie te maken. Het archief komt open en de voorkeur van Priscilla komt naar boven. Het Neil Diamond nummer “And The Grass Won’t Pay No Mind” en Simon & Garfunkel’s “Bridge Over Trouble Water” zijn al prachtige vertolkingen. Nu met het orkest er onder krijgt de zwoele stem nog meer dimensie. Met “Fever” wordt al een James Bond versie van een bekend nummer neergezet en wanneer Michael Bublé hier ook nog een duit in het zakje doet, is het helemaal goed.

“If I Can Dream” is dan ook een mooie toevoeging aan het hele oeuvre van Presley. Het wordt iets gemoderniseerd daar waar mogelijk is, maar bovenal staat weer vast dat de songs tijdloos zijn. Mevrouw Presley loopt daarom nu al in het archief voor een vervolgalbum waar Elvis alleen maar van dromen kon.

Deel via social media: