Zoek...

Label: RCA/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-22 07:00:00 • min lezen

Pop
7

Elvis Presley – The Searcher

Ieder jaar verschijnt er minstens een box van de King. Elvis Presley is onder veel mensen nog steeds levendig en wordt door deze boxen ook in leven gehouden. Ditmaal gaat het om de soundtrack van de 3 uur documentaire.

Deze HBO docu van Thom Zinny kreeg zelfs een Grammy Award. En terecht. Het is een mooi overzicht geworden van de begin periode van Presley. Daar waar de blues en country een tempo omhoog gingen en een swingend sausje kreeg. Dat de man een inspiratiebron is geweest voor veel muzikanten is dan wel duidelijk.
Met dit album krijg je een mooi overzicht uit die tijd. Naast de ‘Hound Dog’, ‘Mona Lisa’, een lonely versie van ‘The Lonely Man’, komen de hits ‘Heartbreak Hotel’, ‘Blue Moon’ en een duet met Frank Sinatra, Love Me Tender / Witchcraft op dit album voorbij.

De 3cd deluxe uitvoering kent een cd met allerlei duetten. Dit is dan ook het meest interessante van deze box. Elvis met Howling Wolf “Smokestack Lightning’ of ‘Wooden Heart’ met Tom Petty & Heartbreakers. Dat mag al genoeg zijn om deze box aan te schaffen en daarnaast staat er legio verrassende duetten op. Al kennen we de meeste songs ook wel weer, dat maakt het diverse songs toch echt te vaak op de releases voorbijkomen.

Pop

Deel via social media: