Zoek...
Endless Boogie – Vibe Killer

Endless Boogie – Vibe Killer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-31 07:00:00 • min lezen

Psychedelia / Rock
6,5

Endless Boogie – Vibe Killer

Het titelnummer geeft door de herhalende gitaarriff en een lichte basloop de spanning weer. Met de spoken word wordt het nummer nog donkerder. Dit doet denken aan Tom Waits die overgestapt is naar een nieuwe muziekstijl. Dit wordt nog sterker in het opvolgende “Let It Be Unknown” waar we Paul Major zijn versie van Tom Waits nog sterker naar voren horen komen.
Toch weet de band met “High Drag Hard Doin” hun oude geluid terug te laten komen. Over deze act wordt gezegd dat de invloeden van ZZ Top hoorbaar aanwezig zijn en dat komen we in dit 8 minuten durende song tegen. De Southern rock drive en de ruwe deels spoken zang verteld het verhaal over de motorwereld.


Dat de gitaarsolo  regelmatig uitgerekt wordt, maakt het nummer soms onnodig lang, Het is mooi op een live show maar op plaat hoeft het voor mij niet. Hierdoor wordt het “Jefferson Country” ruim 11 minuten bluessong waar als het ware geen einde aan komt. Met “Bishops At Large” pakt het allemaal wel goed uit en is het een van de betere songs op het album. Al is de duur hiervan ook maar beperkt tot ruim 5 minuten.  Met 11 van dit soort songs zou het album wat beter in het gehoor liggen.

Psychedelia / Rock

Deel via social media: