Zoek...
Eninem – Kamikaze FU-2

Eninem – Kamikaze FU-2

Interscope / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-21 07:00:00 • min lezen

8

Eninem – Kamikaze FU-2

Afgelopen zomer stond de Amerikaanse Eminem, artiestennaam van Marshall Bruce Mathers III, ook wel Slim Shady genoemd in Nijmegen zijn album Revival te promoten. Er was nogal wat kritiek op het album waardoor de man getergd een album maakt.

 Hoewel het recente album uitdagend genoeg is om wat buiten de kaders te gaan, werd juist dit het punt om hierop kritiek te leveren. Samen met Dr. Dre weet hij alles weer op scherpt te zetten. The Ringer is al een song waarbij hij de link ligt bij de fans en  pers om hen te bekritiseren. Het Revival album was met liefde en balans gemaakt, maar dat mag blijkbaar niet baten. Dan zien de Eminem zoals we hem kennen. Vol vulgaire kritiek op allen en iedereen die iets te bemoeien heeft met zijn kunsten.
De kunst van rappers is dat met snel een song in elkaar kan zetten om iets te vertellen aan een ander en door gebruik te maken van de media platforms komt het allemaal ongefilterd de wereld in. Het kent dan ook zijn voordelen om elkaar op deze manier uit te schelden waardoor er een publiek ontstaat die dit leuk vind. Dit is zo uitgewerkt dat het nu gaat om de kunst van slechten en een ander in een slecht daglicht te zetten.

Of dat weer leidt tot daadwerkelijk geweld, wil men eigenlijk nooit horen. Hier door gaat iedereen ermee door en wordt het tot een kunst verheven. We horen de geweerschoten in ‘Stepping Stone’  of kunnen we een vete tussen Machine Gun Kelly en Eminem volgen via Youtube. Ook deze man weet snel weer een antwoord te geven met het nummer ‘Killshot’.

Het is allemaal erg leuk en vermakelijk totdat er weer iemand denkt dit daadwerkelijk te doen. Dan moet men ook niet zeggen dat ze er niets aan kunnen doen….
Zoals het op het album te horen is, staat er vast een tweede Kamikaze klaar.


Detail; het album met het vliegtuig is hetzelfde als Beasty Boys album succesalbum ‘Licensed to Ill’, Wanneer je het uitklapt zien we het album crashen. Fuck U – 2 is het nummer van het vliegtuig.

Deel via social media: