Zoek...
Enuff Z’Enuff – Generation Brainwashed

Enuff Z’Enuff – Generation Brainwashed

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-07-25 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
8

Enuff Z’Enuff – Generation Brainwashed

De Amerikaanse melodic rock act uit Blue Island, Illnois doet al jaren mee. Ze horen bij de hairbands van de jaren 80, maar kregen nooit de credits waar men naar zocht. Ze kregen dan ook eind jaren 80 een contract bij een major label, maar toen was de hype al voorbij en liep men achter de meute aan.

Toch was het een prima act die met het nieuwe album Generation Brainwashed hun 30 jarig bestaan viert. Chip Z’Nuff en zijn maatjes kijken met dit album terug. De tijd dat men dacht om mee te moeten gaan in de veranderingen en daardoor gebrainwashed werd. Uiteindelijk weet met de sound te vinden waar men zich niet maar laat opjutten door de media. Met de invloeden van de eigen helden als Pink Floyd in ‘It’s All-in Vain’.


De heren hebben ondersteuning gekregen van Mike Portnoy in ‘Stranger in My Head’ en Daxx Nielsen van Cheap Trick.
Het is een mellow melodic rock album waar geen onrustige rock songs op staan waarbij je het idee hebt dat je de bus mist. Nee, dit is een album met allemaal mooi relaxte poprocksongs waaronder ‘Broken Love’, ‘Drugsland Weekend’ en het bluesy rocknummer ‘Winding Road’.
De songs zijn behoudend ingezongen waardoor het kwetsbaarder klinkt maar zeker niet minder.


Het album is dan ook een verrassend album van de heren. Hopelijk krijgt men nu wel de aandacht waar men lang naar op zoek was.

Pop / Rock

Deel via social media: