Zoek...
Enuff Z’Nuff – Diamond Boy

Enuff Z’Nuff – Diamond Boy

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-15 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Enuff Z’Nuff – Diamond Boy

De Amerikaanse band Enuff Z’Nuff is van oorsprong een AOR band dat met hun glamrock tot de hair-rockbands van de jaren 90 behoorde. Zanger Donnie Vie mag dan wel het boegbeeld zijn, maar houdt hier ook nog een solo carrière op na. Fly High Michelle en New Thing werden grote hits, al had men dit ook weer deels te danken aan de populaire 90’s cartoon Beavis & Butthead.

Naast Donnie Vie is het bassist Chip Z’Nuff die de band onder zijn hoede heeft. Na het vertrek van Vie neemt hij de zang waar en zorgt in 2016 een volledig nieuwe band staat. Oudgediende Tory Stoffregen wordt behouden voor de lead gitaren. Ritme gitarist Tony Fenelle van Ultravox schuift aan en met Daniel Hill wordt er een nieuwe drummer gevonden.
Eerlijk gezegd, Chip heeft ingezet op een nieuwe rocksound dat de gepolijste sound van de band even opzij zet. De glamrock kennen we van hen en werd al voorspelbaar. Dit album geeft een nieuw fris geluid met catchy songs en heerlijk scheurende gitaarwerk op ‘We are All The Same’, ‘Fire Ice’, en ‘Metalheart’. Het laatste deel van het album is gereserveerd voor de meer logge songs, ballade poprock of wat je het ook wil gaan noemen.

Met het pop nummer ‘Imaginary Man’ sluit de band het album af. Of dit de opstap is naar het nieuwe album horen we volgend jaar.  De veranderingen pakken goed uit, zodat deze band hopelijk weer meer aandacht krijgt zoals het verdiend.

Rock

Deel via social media: