Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR
2016-03-22 07:00:00 • 9 min lezen

Erik Truffaz Quartet Lantaren Venster Rotterdam 17 maart 2016

Het is al weer bijna drie jaar geleden dat de Franse trompettist Erik Truffaz in LantarenVenster optrad. Inmiddels heeft de immer productieve muzikant weer een nieuw album opgenomen met als titel Doni Doni. Het komt in januari 2016 uit op het label Parlophone, en kent gastbijdragen van Rokia Traoré en rapper Oxmo Puccino. Ook dit nieuwe materiaal komt Truffaz in LantarenVenster presenteren.

Erik Truffaz kijkt altijd vooruit. Hij staat bekend om het opzoeken van muzikale grenzen, en het incorporeren van verschillende stijlen in zijn muziek. Eind jaren negentig bereikte hij een cultstatus met het album Bending New Corners, dat een eclectische en organische mix liet horen van jazz, hiphop en drum 'n bass. In de afgelopen jaren werkte Erik samen met onder anderen Bugge Wesseltoft, Talvin Singh, Ed Harcourt, Sophie Hunger, de Rotterdamse band The Mirror Conspiracy en Anna Aaron. Op zijn laatste album El tiempo de la revolución liet Truffaz een Morricone-achtig filmisch geluid horen, dat hij subtiel combineerde met pop en grooves.

"Truffaz remains one of the most consistently creative trumpeters around." - BBC Music

"Hypnosis at work (…) a testament to how resourceful an acoustic improviser Truffaz remains." - The Guardian

Bezetting (o.v.b.): Erik Truffaz - trompet Benoît Corboz - piano, keyboards Marcello Giuliani - bas Arthur Hnatek - drums

Deel via social media: