Zoek...
Erlend Apneseth Trio – Salika Molika

Erlend Apneseth Trio – Salika Molika

Hubro

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-04 07:00:00 • min lezen

Jazz
7

Erlend Apneseth Trio – Salika Molika

Het trio van Erlend Apneseth is inmiddels uitgegroeid tot een bekend experimenteel jazz trio. Daar waar de soundscapes vermengt worden met Noorse vrije geluiden van jazz.

Het meest bijzondere is dat de man zich laat omringen door Stephan Meidell, Oyvind Hegg- Linde en Frode Haltli. De laatste is een accordeonist die aan het trio is toegevoegd.

Het album kent de stille rust van folk en authentieke instrumenten. Het titelstuk is een van de uptempo songs van het album en begint te swingen. Met de gedachtegang van een tent bij het berkenbos, een kampvuur en een dansende vrouw in een ruime jurk, dan hebben we het juiste beeld dat bij deze muziek past.
Met ‘Circa’ ligt de nadruk bij de percussie en de viool dat als een hoorspel van vier minuten allerlei beelden oproepen. Dat is ook de kracht van dit album. De luisteraar maakt als het ware een eigen verhaal van wat hij of zij hoort. Alsof het een boek is waarbij je de beelden zelf maakt. Of het nu om de ‘Pyramiden’ gaat of om de ‘Kirkeganger’. De titel is de voorzet van de beelden voor de muzikale invulling die het trio als een voorzet je aangeeft.

Jazz

Deel via social media: