Zoek...
Erlend Viken Trio – Nykomlingen

Erlend Viken Trio – Nykomlingen

Label: Heilo / Pias

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-20 07:00:00 • 2 min lezen

Jazz
7,5

Erlend Viken Trio – Nykomlingen

Met het album Lassofolk van 4 jaar geleden weet Erlend Viken een treffende omschrijving te vinden voor zijn muziek. Een combinatie van Folk met een vleugje country dat we kennen uit de western films. En dit alleen met viool cello en een akoestische gitaar.

Door niet gebruik te maken van percussie en drums blijft het geluid open en helder van klank. De afwisseling van het leidend instrumenten geeft de sfeer aan . De frivole violen op het traditionele Erlandsson wordt met het titelstuk vervolgd. Op het “Borte” krijgt de cello de leiding en komt er zang bij de songs. Voor degene die het Noors beheersen is het allemaal inhoudelijk wat beter te volgen. De countrysound met banjo, krijgt op “Endelig Frisk” meer de ruimte. De Vikingen die eindelijk hun Friese roots vinden past bij deze band, waarna de doedelzak/ violen sound terug komt. Deze Schotse klanken zijn dan ook weer bij de Friezen te vinden aangezien men een Schotse invloed in de oorsprong kent.

De variatie op de plaat is groot met een gemene deler, de folk. Een verrassend toegankelijk album dat je als het ware op een muzikale reis meeneemt.

Jazz

Deel via social media: