Zoek...
Eros Ramazzotti – Vita Ce N’e’

Eros Ramazzotti – Vita Ce N’e’

Label: Polydor/ Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-23 07:00:00 • min lezen

8

Eros Ramazzotti – Vita Ce N’e’

De Italiaanse zanger Eros Ramazzotti wist in de jaren 80 de vrouwen te veroveren met zijn looks en de heerlijke stem wanneer hij ‘Musica E’ en ‘Se Bastasse Una Canzone’ liet klinken. De prachtige zomeravonden van de vakantie werden herleeft en de vrouwen vielen als bosjes voor deze man.

Niet alleen de looks maakte hem groot. De prachtige popsongs en ballads over het liefdesleven, de mediterrane klanken in zijn muziek werkt als koren op de muzikale molen. Marco Borsato en  John Ewbank hebben erg goed naar deze man geluisterd en weten hun populariteit uit te werken zoals Ramazzotti dit doet. Het geeft aan hoe groot deze man niet alleen in eigen land is, maar eigenlijk in heel Europa.
De songs zijn pakkend en herkenbaar. Van de danspop van ‘Una Vita Nuova’, ‘Per Il Resto Tutto Bene’ of de ballade pop van ‘Ho Bisongo Di Te’. Het deint allemaal zoals de boot op het water moet voortkabbelen. Met dit album is er dan ook niets nieuws. Hooguit de vrouwelijke vocalen van Alessia Cara in ‘Vale Per Sempre’, Luis Fonsi in ‘Per l Estrade Una Calzone’ en Helene Fischer in ‘Per Il Resto Tutto Bene (II)’. Ramazzotti weet altijd een of enkele duetten op de albums te brengen.

Het album is vertrouwelijk en exact dat wat je van hem mag verwachten. Met een kaarsje en wijntje is dit een muziekje dat naadloos aansluit bij een mooie romantische avond.

Deel via social media: