Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-05-12 07:00:00 • 10 min lezen

Errorhead - Evolution

Errorhead - Evolutuion Label: Bertus Eindoordeel: 8

Soms heb je er van die albums tussen zitten waarvan je bij het zien van de hoes denkt, ik weet het niet zo. Met de naam Errorhead wil het dan ook niet zo lukken, maar het is zeker de moeite waard om dit te gaan proberen. Juist de rockers zullen likkebaarden bij de soli die ”Guitar Hero winner” Marcus Deml vloeiend voorbij laat gaan. Maar deze ruimte neemt hij in alle nummers van het album. Of het nu een rock song is ”Thieves & Poets” of een funky “One Good Reason”.

“Scream” is een uptempo rocknummer met alles wat je bij de titel al kunt invullen. Het vervolg is meer melodieuze rock met een prima rock stem dat het aangenaam maakt om er naar te luisteren. De diversiteit is volop aanwezig “Hideway” kent meer de powerrock,” Tell Me” en het instrumentale ”Ressurection” de blues variant. Het doet dan ook denken aan het totaal repertoire van Gary Moore gemixt met Living Colour (“Where Did Our Love Go?”) en dat alles op een album. De ode aan Ritchie Blackmore op “Purple Lord” zegt alles waar deze Duitse band naar toe wil.

Het is dan ook niet vreemd dat een Satriani en Steve Lukather een aanbeveling doet aan Errorhead. Maar voor de mensen die de diverse stijlen binnen de rock een warm hart toe dragen, is het zeker een album om even het oor ten luister te leggen. Wellicht ben je ondanks de hoes en de naam toch zo verkocht. Wellicht vind je dan nog meer albums (5) van Errorhead en doemt de naam op op de albums van o.a. SAGA en Kingdom Come.

Deel via social media: