Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-23 07:00:00 • 12 min lezen

Errors - Lease Of Life

Errors – Lease Of Life Label: Rock Action/ PIAS Eindoordeel: 6,5

De elektropop van Errors doet vanaf het begin af aan denken aan de eerste new wave albums van de jaren 80. Een kruising van Depeche Mode en Utravox, dan wel Vince Clarke die het na 35 jaar in een nieuwe vorm weer lijkt te proberen. Maar het label Rock action geeft een heel ander beeld weer dan deze act gaat presenteren.

“Lease Of Life” krijgt een hypnotiserend ritmebox dat het gehele nummer strak door trekt. Hierover heen worden wat space geluiden afgevuurd, die zo uit een atari spel computer kan komen. Wanneer de solo wordt ingevuld door te matige keus van de klankkleur, wordt het lastig om dit album naar een hoger niveau te krijgen.

Hoewel de heren uit Livingstone zijn opgepikt door Mogwai was de verwachting groter dan de uitvoering. “Slow Rotor” is al een nummer dat een kop en een staart kent. De vocalen van de gastzangeres Cecilia Stamp kleurt het nummer tot een geheel. Vanaf dat moment worden de songs echte liedjes met een geheimzinnige klank. Maar de spanning in het album ontbreekt hoewel men wel goed is om vindingrijk allerlei bijklanken in het geheel te verwerken.

Deel via social media: