Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-06 07:00:00 • 12 min lezen

Esmay Usmany - Niets Is Wat Het Lijkt

Esmay Usmany - Niets Is Wat Het Lijkt Label: eigen Eindoordeel: 7,5

Als een van "de Verhalenvertellers" waarmee Esmay de theaters en schouwburgen van Nederland en Belgie heeft veroverd, is Esmay Usmany met een solo voorstelling in de theaters en op festivals te vinden.

Met de titel "Niets Is Wat Het Lijkt" brengt ze Nederlandse kleinkunst liedjes, die de grens van net Nederpop lijkt te bereiken. De muzikale ondersteuning riekt meer naar de Nederpop, maar de basis van de liedjes behouden de kleinkunst. De beeldsprakende teksten geven je direct een plaatje waar je je in bevind. Het is direct al uitnodigend bij het openingsnummer dat ook het titelstuk is. Deze wijze van liedjes maken is op het gehele album terug te horen. Soms met een country soundje "Spiritueel" of het meer theatrale "Dat Kijken Zoveel Liefs Vermag". Soms met een serieuze ondertoon van "Meisjes van Dertig" (biografisch?) en de andere keer met humor en een lach op "Facebook". Met dit album ligt de wereld van Esmay ligt nog voor haar open. Een nieuw begin met alle avonturen die hier bij horen voordat het "Zoals Het Is" begonnen.

Het liedjes op het album zijn hier en daar wat voor de hand liggend, maar prima in zijn genre. Het vervolg zal zeker doordachter zijn.

Om Esmay te bewonderen kun je haar en de band zien kun je terecht op 15 maart M Lab te Amsterdam 24 maart Peeriscoop te Gorinchem 5 - 14 juni Frinche festival te Delft vanaf september in diverse theaters

Deel via social media: