Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-21 07:00:00 • 5 min lezen

Evangelist - Evangelist

Evangelist – Evangelist Label: Bertus Eindoordeel: 7,5

De Evangelist is een pseudoniem voor Gavin Clark. De zanger van de band UNKLE overleed in februari aan een hartstilstand op 46 jarige leeftijd. Dat is natuurlijk veel te jong. Zijn rock and roll leven eiste zijn tol, maar zijn energie voor het maken van muziek was nog veel te groot.

“The is the World We Created” is een stelling waarmee dit album opent. Het is over het algemeen een duister album in deze donkere dagen voor Kerst. Zijn stem is hypnotiserend in “Spirits” en met de cello op “I’m In Love Tonight” brengt zijn stem nog meer op zijn plek. “God Song” krijgt natuurlijk een heel andere lading nu hij niet meer op deze aarbol leeft. Pablo Clements en James Griffin hebben zich ontfermd over het materiaal dat Clark heeft nagelaten. De zoektocht om dit muzikaal in te vullen is goed gelukt waardoor dit album is dat tot zijn recht komt.

“The Unbeliever” is een meeslepend song dat geheel in de sfeer van het album past. Zonder dramatisch te doen is dit een verrassend mooi album ondanks het feit dat dit in postuum wordt geplaatst.

Deel via social media: