Zoek...

Label: SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-21 07:00:00 • min lezen

Blues / Hiphop / Pop
8

Everlast – Whitey Ford’s House of Pain

In de jaren 90 wist de Amerikaanse hiphop act House of Pain een wereld his te scoren met ‘Jump Around’ en ‘What It’s Like’. Het trio Danny Boy, DJ Lethal en Everlast wisten afgelopen jaar een jubileum reünie af te ronden. Everlast begon zijn solo carrière en weet met zijn tweede album de blues en hip hop te mengen.

Het album begint met een verrassend lekker nummer ‘One of Us’ waar hij er voor kiest om een blues rocksong te nemen om het album te openen. Of dat is om de luisteraar op het verkeerde been te zetten of dat hier zijn hart nu ligt. Wie zal het zeggen. De songs  ‘It Aint Easy’ en ‘The Culling’ zijn heerlijke popsongs. Langzaam worden de songs meer storytelling ingezongen (‘the Climb’) en verander de sound in de hip hop met ‘Slow Your Roll’ (ft. Aloe Blacc). Al blijft de blues door de gitaar solo optimaal aanwezig.

Samen met Slug produceert hij het ‘OOoo I Don’t Need You’ . Heerlijke laid back triphop.  Dit trekt Everlast door op dit album waarbij hij de pop en hiphop weer heerlijk weet te combineren met Summer Rain, Breat It Down  en Hearbeat, met Summer Rain als hoogtepunt voor dit album.
Everlast weet een prachtige mix te maken va hiphop met blues, pop en rock!

Blues / Hiphop / Pop

Deel via social media: