Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-22 07:00:00 • 4 min lezen

Everything Everything – Get To Heaven

Everything Everything – Get To Heaven Label: RCA Eindoordeel: 7,5

Het Engelse kwartet uit Manchester is al enige jaren op de Europese bühne te vinden. Het album Get To Heaven” is inmiddels hun derde album en kent wederom aanstekelijke pop. De elektro sound wordt gecombineerd met de gewone popsound. De single “Distant Past” is een visitekaartje voor het gehele album. “Get To Heaven” doet denken aan de jaren 90 pop uit Engeland. Combinatie van de Petshopboys met Fisher Z en Yes.

De combinatie ligt misschien ver uit elkaar, maar de falset zang en de electronica en het Fisher Z gitaartje worden in een mix bijelkaar gebracht in het nummer “Regret”. Juist dit geeft een moderne klank dat het vast goed gaat doen. Na ruim zeven jaar is er voor deze band ruimte en aandacht, dat goed voor een doorbraak kan zijn.

“Spring/ Sun/ Winter/ Dread” is zo zoet dat het voor de zomer een hit kan worden. Zo’n hit dat je eind september niet meer uit je hoofd krijgt en uiteindelijk het album voor de rest van het jaar niet meer gaat draaien. Maar gelukkig staan er genoeg lekkere songs op ( “The Wheel”, "Fortune 500"en “Zero Pharaoh”) om het komend jaar weer uit de kast te pakken.

Deel via social media: