Zoek...
Ex Eye - Ex Eye

Ex Eye - Ex Eye

Label: Relapse records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-07 07:00:00 • min lezen

Jazz / Metal
7

Ex Eye – Ex Eye

De Canadese saxofonist Colin Stetson is een begrip in de wereld van de Jazz. Zijn grensoverschrijdende manier van spelen wekt nieuwsgierigheid bij de gevorderde saxofonist liefhebber. Stetson weet zijn spel te combineren met met noise en metalsound. Deze experimentele muziek weet zijn weg te vinden naar een speciaal publiek.

Wanneer Stetson drummer Greg Fox van de metal act Guardian Angel en Liturgy achter de kit weet te plaatsen, weten we dat de dubbele basdrum partijen niet lang op zich laat wachten. Dan is het aan Stetson om dit bij te kunnen houden. Samen met gitarist Toby Sommerfield van o.a. Never Enough Hope en The Ginger Group en de Pakistaanse basfreak Shahzad Ismaily weten we dat het een experimenteel album wordt van hoog niveau.
Het album heeft meerdere draaiuren nodig om het allemaal te kunnen volgen. Met het stevige “Xenolith” komt men direct met de deur in huis vallen. Op zich een rustig kort begin van ruim 3 minuten voordat we het vervolg van 12 minuten durende “Opposite” en  ruim 11 minuten durende “Anatais Hymnat” kennen.
Dan is het geheel al bijna doorgedraaid voordat men “The Grid” inzet. Het gehele instrumentale album is vooral metal gericht met een saxofoon ipv gitaarsoli.

De band zal zich presenteren in Nederland en wel op
28 oktober Bimhuis te Amsterdam

Jazz / Metal

Deel via social media: