Zoek...
Ex Libris - Anastasia Romanova Cpt II Ann

Ex Libris - Anastasia Romanova Cpt II Ann

Label: Eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-20 07:00:00 • min lezen

Gothic
7,5

Ex Libris - Anastasia Romanova Cpt II Ann

Dat de Gothic sound van Nederland wereldberoemd is weten we al. Met Within Temptation als vaandeldrager en vroeger The Gathering met After Forever als aanjagers, is naast Delain ook Ex Libris een band die al jaren aan de weg timmert.

De band is bezig met een drie-luik over Anastasia Romanova, een verhaal dat in Rusland speelt. Een verhaal over de executie in de 1ste wereldoorlog van de invloedrijke Tsaren familie. Na de val van de Sovjet unie in de jaren 90  gaat men op zoek naar het graf. Hier vindt men 9 van de 11 lichamen en blijkt het lichaam van Anastasia hier niet tussen te ligt. Uiteindelijk hebben ze haar bij bijgezet in de crypte in St. Petersburg. Wanneer het onduidelijk is dat deze vrouw wel of niet leeft is Anna Anderson de bekendste vrouw die 60 jaar lang verteld dat zij de verdwenen vrouw is.

Een verhaal dat gepaard gaat met bombastische gebeurtenissen en dit past exact binnen de Gothic stijl. Het verhaal en de muziek wordt door de band met Dianne van Giersbergen als zangeres mooi weergegeven. Muzikaal zit het goed in elkaar en met Joost vd Broeke (ex After Forever) achter de knoppen is het geluid overweldigend geworden.
Het album kent 3 songs en is het tussenstuk over Anna. 

 Dit is wat de powermetal nodig heeft en kan Ex Libris gerust uit de schaduw van Within Temptation stappen.

 

Gothic

Deel via social media: