Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-09 07:00:00 • 6 min lezen

Faithless - 2.0

Faithless – 2.0 label: Sony Eindoordeel: 8

Faithless is inmiddels uitgegroeid tot een grote festival act dat dance, pop, hip hop en trance weet te combineren tot een geheel. De band bereikt hierdoor het grote publiek en met hun spectaculaire shows weet men menig iemand vast te houden bij hun optredens.

De songs zijn dynamisch en krachtig. Door niet een constante beat in de songs te houden maar werken naar een climax en anti climax in de songs krijgt dit een levendig karakter. “Salva Mea” en de mega hit “We Come One” vallen in deze categorie. Door dat de zang afgewisseld wordt tussen Rollo en zijn zus Dido in “One Step Too Far” krijgt het net even dat popkarakter dat ook te vinden is in het nummer “Don’t Leave” (in de 2meter sessies erg mooi gedaan op een gitaar). “God Is A DJ” is een regelrechte top dance hit dat ieder doet bewegen al zou je het niet eens willen. Maar ook zoeken naar een alternatieve relax dance a la Massive Attack horen we bij “Bring My Family Back”.

Alle deze hits zijn nu ook nog eens onder de loep genomen door de DJ’s van nu. Deze remixen krijgen nog meer een dancesound van nu. Avicii (“Insomnia”), Armin van Buren (“We Come One”) en Tiesto (“God Is A DJ”) zijn enkele dj’s die deze remixen hebben geleverd. Het wordt gepresenteerd als “de nieuwe” Faitless met meer dance. Helemaal goed om 20 jaar in een nieuw jasje te steken om met gemak nog eens 10 jaar mee te kunnen gaan.

Deel via social media: