Zoek...
Fall Out Boy – Mania

Fall Out Boy – Mania

Label: Island / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-01 07:00:00 • min lezen

Pop / Rock
7,5

Fall Out Boy – Mania

De Amerikaanse band Fall Out Boy uit Chicago heeft zich met het recente album American Beauty/ American Psycho zich goed in de picture gespeeld. Het album was een groot succes en “Uma Thurman” werd wereldwijd een grote hit. Dit ging gepaard met een succesvolle tournee waardoor de lat was gelegd voor het nieuwe album Mania.

Met een award op zak van de beste zanger op alternatief rockact gaat Patrick Stump op dit album weer lekker tekeer. De afwisseling van stevige rock van het openingsnummer “Stay Frosty Royal Milk Tea” naar een popsound van “The Last Real Ones” is voor hem geen probleem. Wanneer het derde nummer de dancesound wordt bediend (en de single is) met “Hold Me Tight Or Don’t” is het gehele popgenre bediend.
Het is dan ook niet vreemd dat deze band de komende tijd voor veel festival-lijstje gepland staat. De variatie van genres en het overtuigende waarmee ze de songs spelen is al een lust voor het oor en oog.  Met “Church” inclusief de bel en het koor is het wederom een heerlijk nummer dat staat als een huis. Of vervolgens met de deur in het huis van “Heaven;s Gate” te vallen. Een sub ballad dat wellicht in dezelfde tijd is geschreven als het “Bischop Knife Trick” waar het album mee eindigt.

Het album is een waardig opvolger van het succesvol album.

Fall Out Boys is te zien in Nederland op
4 april Afas Live te Amsterdam

Pop / Rock

Deel via social media: