Zoek...
Fangclub - Fangclub

Fangclub - Fangclub

Label: EMI / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-08 07:00:00 • min lezen

Punk / Rock
8

Fangclub - Fangclub

Bij het luisteren van de eerste songs van deze rockband uit Dublin is het direct raakt. “Bullet Head” doet wat denken aan de begin periode van Nirvana gemixt met song 2 van Blur. Lekker fel en brutaal trekt de band van leer. Het trio met zanger / gitarist Steven King, bassist Kevin Keane en drummer Dara Coleman weten met hun in your face song “Role Models” helemaal de Nirvana stijl van “Feels like Teen Spirit” over te nemen.

Of het allemaal in de huidige tijd past en het succes krijgt van Nirvana is nog even af te wachten. De Fangclub weet er in ieder geval heerlijk van zich af te bijten. Het stevige rockwerk gaat maar door. “Lightning”,  het wat mindere “Psycho” en “Dreamcatcher”, de songs behoren allemaal tot de postpunk sound dat we uit de jaren 90 herkennen.  Men heeft er veel naar geluisterd en hier een kopie van kunnen maken. Met “Bad Words” maakt men er plotseling een poppy Weezer song van.
Het is het startsein om de songs iets luchtiger in te zetten, al blijft het lekker klinken met “Loner” en “Animal Skin”.

 

 

Punk / Rock

Deel via social media: