Zoek...
Farao - Pure O

Farao - Pure O

Label: Western Vinyl / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-29 07:00:00 • min lezen

7,5

Farao – Pure O

De muziek van Farao komt tegenwoordig uit de Duitse hoofdstad Berlijn. Na haar debuutalbum Till it’s All Forgotten komt de Noorse zangers met het vervolg Pure O.


Een album waarbij de elektropop schuurt aan de moderne droompop. Haar helder en lichte zangstem weet zit te mengen in de elektropop sounds van ‘Marry Me’.  Met erotische geluiden begint ze het ‘Lula Loves You’ waardoor het nummer al deinend tot een einde komt. Al is Farao best serieus te benaderen. Het album kent prima songs waarbij de keyboard wel eens uit de bocht vliegt bij ‘Get Along’. De songs zijn enerzijds ontspannen en lief door de sound en het stemgeluid. Anderzijds zijn de erg onrustig wanneer er plotseling veel aandacht wordt gegeven aan keyboards of een onrustig snel ritme door de songs wordt gevlochten. ‘Luster of the Eyes’, ‘Cluster of Delight’ en ‘Gabriel’ worden daardoor wat onrustige 90 pop songs. Het heeft vooral wat draaiuren nodig om gewend te raken aan deze afwisseling, waardoor je het uiteindelijk wel oppakt.
Het is een moderne 90’s album geworden en wellicht een goede stap naar nieuwe moderne sound dat we in de toekomst meer zullen horen.

Deel via social media: