Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-15 07:00:00 • 7 min lezen

Fatboy Slim - Halfway Between The Gutter and The Stars (15th anniversary)

Fatboy Slim – Halfway Between The Gutter and The Stars Label: Skint Records Eindoordeel: 7,5

Wanneer in de jaren 80 een bandje, the Housemartins hits scoorden als” Happy Hour” en “Caravan of Love” werd het voor Norman Cook wat te veel. Hij was samen met Paul Heaton ooit een schoolbandje gestart en dit was iets uit de hand gelopen. De band viel uiteen en Paul Heaton startte een nieuwe Britpop band “The Beautiful South” waar hij later veel succes mee kreeg.

Cook ging meer op de einzelgänger tour. Hij vormde Beats International waarbij hij met losse artiesten een album maakt. “Let Them Eat Bingo” werd ook een hit vooral door de coversingle Dub Be Good To Me (SOS band “Just Be Good To Me” dubversie). Dit studio werk bevalt Cook beter dat alleen maar onderweg te zijn.

“Better Living Through Chemistry” werd het debuut album van zijn alter ego Fatboy Slim, dat direct direct een succes werd. Beasty Boys, Madonna en U2 vroegen hem voor de productie en remix. “Halfway Between The Gutter and the Stars” verschijnt in 2000. Macy Grace werkte mee aan dit dance album en hit “Sunset (Bird of Pray”) en citaten van Jim Morrison worden verwerkt in het nummer.

Nu is er een jubileum uitgave van dit album te verkrijgen met als bonus cd diverse remixen van songs van o.a. Chemical Brothers ( Song For Shelter), Josh Butler ( Love Life) en Dave Clarke (Retox).

Deel via social media: