Zoek...
Father John Misty - Pure Comedy

Father John Misty - Pure Comedy

Label: Bella Union

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-13 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Father John Misty - Pure Comeldy

Het is de singer songwriter Josh Tillman die schuil gaat achter de naam Father John Misty. Om de mist wat te doen klaren; Tillman was de bandlid bij onder andere Fleet Foxes, gaat al enige jaren solo onder zijn eigen naam en werd ingehuurd door Beyonce, Lady Gaga. Om de verwarring nog groter te maken, neemt Tillman de naam aan van zijn vrouw, filmregisseur Emma Tillman. Onder deze naam start Tillman zijn nieuwe solo carrière en levert met “Pure Comedy” zijn derde album.

Bij het beluisteren van het album “Pure Comedy” wanen we vanaf de eerste tonen van het titelstuk in de begin jaren 70 waar Billy Joel achter een piano duikt om zijn eerste albums op te nemen. Pure Comedy kent dezelfde sfeer als Billy Joel. Songs zijn meeslepend met mooie verhalen als  “A Bigger Paper Bag” en “Leaving L.A.”. Het is de progressie die Tillman maakt ten opzichte van zijn solo albums onder zijn eigen naam. De beeldende verhalen zijn sterker waardoor de songs meer tot een geheel komen.
De zangstijl ligt heel erg dicht bij het oude werk van Joel. Wanneer het ook nog eens achter een piano wordt geplaats, zijn songs als “When The God of Love Returns There ‘ll Be Hell To Pay” of “So I’m Growing Old on Magic Mountain”.

Het album van Father John Misty is een heerlijk in het gehoor liggend album, dat vooral rustgevend en beeldende teksten bevat. Mooi door de eenvoud van instrumentkeuze en mooi van composities. Een aanrader!

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: