Zoek...
Curse of Lono – 4am and Counting

Curse of Lono – 4am and Counting

Label: Submarine rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-06 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Curse of Lono – 4am and Counting

Wanneer de Engelse gitarist en zanger Felix Bechtolsheimer zijn blues rock act Hey Negrita afroomt, begint hij een side project dat inmiddels alweer hun derde album uitbrengt. Drummer Neil Findley neemt hij mee en gaat gewoon door met waar hij me bezig was.

Van rockact naar countyblues
De band Curse of Lono wordt aangekondigd als een rockact. Dat kan een misvatting zijn voor de rockers en de fans van Hey Negrita. De band blijft de blues rock met een vleugje country spelen, zoals  ‘I ‘d Start A War For You’. De band wist zih met het recente album As I Fell zich in de picture te spelen waardoor het album de nodige en verdiende aandacht kreeg. Met dit album doen ze het dunnetjes over. De uitgeklede versies van ‘Tell Me About Your Love’, ‘Valantine’ of ‘Blackout Fever’ dat overigens de sfeer aanneemt van Tom Waits. Het is dan ook niet vreemd dat de band met Going Out West een cover en ode brengt aan  Tom Waits.

Guests
Met Nick Reynolds van Alabama 3 als gast op  op ‘Way To Mars’ en ‘London Rain’ schuift een bijzondere kunstenaar (van de Dodenmaskers project) aan. Als zoon van Bruce Reynolds van de Great Train Robbery neemt Nick de mondharmonica ter hand in het nummer dat over deze trein gaat.

Het album blijft in een heerlijk ontspannen sfeer de klanken van de country en blues voorbrengen.

Indie

Deel via social media: