Zoek...
Feet – What’s Inside Is More Than Just Ham.

Feet – What’s Inside Is More Than Just Ham.

Label: Clapped Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-06 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Feet – What’s Inside Is More Than Just Ham.

Bij het hoesje van dit album begin je je af te vragen of dit goed komt. De band uit Coventry begon als een schoolband op de university. Een studentenband is een goede basis om te groeien naar een wereldact is uit het verleden gebleken. Het gaat om de lol en daardoor ontstaat de vrije geest om muziek te maken. Dat hebben deze heren ook gedacht en brengen nu na 2 jaar een catchy album uit!


Het begin
Feet wist zich populair te maken met het indie rockend nummer ‘Petty Thieving’, dat tevens op dit album staat. Men werd gevraagd om op festivals te spelen en dit groeide uit tot grote festivals en een plekje op Eurosonic. Nu is er genoeg aandacht om het debuutalbum te lanceren. De indiepop is catchy te noemen en doet wat denken aan de Talking Heads van 40 jaar geleden. Niet binnen de kaders maar vooral lekkere uptempo popsongs met verschillende tempowisselingen zoals ‘Ad Blue’ en het openingsnummer ‘Good Richards Crash Landing’.

Invloeden
Het is duidelijk dat je jaren 80 terug zijn in alle facetten. De band gebruikt de lichte gitaarriffjes die we uit de new wave kennen. ‘English Weather’, ‘Axe Man’ en ‘Dog Walking’ zouden zo door acts als the Clash, The Cure en later door Blur zijn opgenomen. Het is vooral aantrekkelijk en uitdagend te noemen, hierdoor kan dit album het begin zijn van een heerlijk nieuwe grote act uit Engeland die op een herkenbare wijze de Britpop nieuw leven gaat inblazen.

Indie

Deel via social media: