Zoek...
Fickle Friends - You Are Someone Else

Fickle Friends - You Are Someone Else

Label: Polydor/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-24 07:00:00 • min lezen

Pop
7

Fickle Friends – You Are Someone Else

De Engelse band Fickle Friends weet zich vanaf 2014 met een groot aantal hits in de picture te spelen. De Youtube is gewillig om veel hits de wereld in te slingeren. Deze Friends weten zich te onderscheiden door regelmatig een song online te zetten. Inmiddels hebben ze veel aandacht en zijn ze de laatste twee jaar on tour geweest.

Nu is het de tijd voor hun debuut album. Een album met pophits die het goed doen in de popdance hits. Zangeres Natassja Shiner weet de zoete popbeats zoet in te zingen. De afgelopen jaren zijn  ‘Hard To Be Myself’, ‘Gue’, ‘Swim’ en ‘Hello, Hello’ in verschillende tijdzones voorbijgekomen. Nu staan ze allen achterelkaar aan geplaatst en zijn de songs strak en glad geproduceerd. Hierdoor komt er een soort van verzadiging in het album, al zijn de songs separaat prima popsongs.
Opvallend is dat alle songs door henzelf zijn geschreven. Het swingt en kent catchy hooks binnen de songs. Door het album meerdere keren te beluisteren hoor je ook meer de afwisselingen en toevoegingen binnen de songs. Wanneer je dit de voor het eerst hoort klinkt het allemaal in dezelfde lijn. Al kennen de songs ‘Say No More’ en ‘Heartbroken’ toch een heel andere sound, tempo en klankkleur. Al zou je dat zo niet zo snel zeggen.

Fickle Friends is te zien in Nederland op:

11 april Paradiso te Amsterdam

Pop

Deel via social media: