Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-11 07:00:00 • 2 min lezen

Blues / Indie / Pop
8

Fink – Sunday Night Blues Club

De blues indie gitarist en singer songwriter Fink is wereld beroemd in Nederland. Zijn shows voor november zijn allen zo goed als uitverkocht, terwijl er voor de shows in Europa verder nog genoeg kaarten verkrijgbaar zijn.

Nederland heeft Fink in de harten gesloten en zal het niet meer los laten. Fin Greendal uit Bristol is eigenlijk een dj die zijn gitaar ter hand nam. Zijn singer songwriters talent bleef hier niet onbelicht. De blues dat doet denken aan de 16 horsepower meets Tom Waits komt mooi terug in “Boneyard” en “Hard to See You Happy”. De meeste songs zijn in een of twee takes opgenomen. Dan kun je er ook veel achtereen opnemen en dat resulteert in en dubbel album. Dit wordt dan in twee delen uitgebracht. Het tweede deel komt eind oktober op de markt.

Samen met producer Flood ( U2, PJ Harvey) weet Fink een intiem album op te nemen alsof je een eigen huiskamer concert beleefd. De handclaps en meetikken op de tafel is genoeg om “Keep Myself Alone Now” de wenselijke drive te geven. De oude sound van de blues komt door de versterkers en krijgt een hoogtepunt op “Hour Golden”, om daarna met het 7 minuten durend en hypnotiserend “Black Curls” het album te eindigen.

Fink is te zien
9 april Muziekgieterij te Maastricht
27 april Rotown te Rotterdam
30 april North Sea Jazz Club te Amsterdam
 
21 november Doornroostje te Nijmegen
22 november Paradiso te Amsterdam
23 november Paradiso te Amsterdam
24 november 013 te Tilburg

Blues / Indie / Pop

Deel via social media: