Zoek...
One Piece at a Time

One Piece at a Time

Nettwerk

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-19 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
8

Finn Andrews – One Piece At A Time

De naam Finn Adrews is vooral herkenbaar bij de fans van the Veils. Maar wellicht weten mensen wel die zijn vader is. Toetsenist Barry Andrews was een medeoprichter van Shriekback en werkte onder andere Robert Fripp, Brian Eno en David Bowie.

De zoon treed in de voetsporen van zijn vader en weet met One Piece At A Time een prachtig album te maken. De laidback songs als ‘What Strange Things Lovers Do’, ‘The Spirit of a Flame’ en het verhaal over ‘Al Pacino the Rise and Fall’ zijn mooie songs die veel sfeer in de songs ademen.
Het album kent vanaf de eerste klanken ontspannen en ingetogen. Het krijgt door de combinatie van cello en piano  een rustgevende sound. Hierdoor komt het verhaal mooi tot uiting en krijg je direct beelden bij de songs.
Dat de filmwereld bij Andrews  een centraal punt is, komt wellicht dat hij veel voor een tv heeft moeten zitten toen de familie over de wereld tourde. Naast ‘Al Pacino’ is het ‘Hollywood Forever’ als het ware een vervolg, dat filmsterren hun dood achterlaten.

Uiteindelijk trekt het allemaal zo veel dat hij inmiddels ook als acteur aan de slag is. Hier heeft hij een rol gekregen in David Lynch nieuwe serie Twin Peaks.

Wat Andrews wellicht heeft meegekregen is dat je als muzikant stapje voor stapje de carrière bewandeld en dit dan langer volhoudt. Het titelstuk is dan ook het centrale thema voor het gehele album. Al sluit het album met het mooie popliedje Don’t Close Your Eyes in stijl af.

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: