Zoek...
Flaata Ackles & Busk – The Gospel Album

Flaata Ackles & Busk – The Gospel Album

Label: Grappa rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-19 07:00:00 • min lezen

Gospel
7,5

Flaata Ackles & Busk – The Gospel Album

Het warme zanggeluid van de Noorse zanger Stephen Ackles op ‘We Call On Him’ doet direct denken aan Elvis Presley. Het is mooi dat Paal Flaata op ‘Saved’ de sound van Elvis op de snellere songs kan imiteren en Vidar Busk deze sound in de mid tempo songs overneemt. Het Gospel album is dan ook ode aan The King!

De Noorse zangers weten met hun concerten in Noorwegen een ode te doen aan the King, wat al als een toeristische trekpleister op posters wordt bedrukt.  Het gaat dan ook om de Gospel tijd van Elvis die de heren in kleine kerken in Noorwegen vertolkt. Met alle koortjes, ‘Reaching Out To Jesus’ of ‘A Thing Called Love’ zijn songs die voor koren niet misstaan. Aan een kant intiem en andere kant swingend, maar zeker zoet. Van de blues met ‘Where Did They Go, Lord’, ‘In My Fathers House’ of het bekende ‘You’ll Never Walk Alone’.

Het geeft tevens aan dat Elvis in zijn Gospel periode prachtige luisterliedjes heeft gemaakt. Het is dan ook een mooi album voor de zondag ochtend zullen we maar zeggen.

Gospel

Deel via social media: