Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-05 07:00:00 • 6 min lezen

Fleetwood Mac - Tusk reissue

Fleetwood Mac – Tusk Reissue Label: Warner Eindoordeel: 7,5

Wanneer de Amerikaanse band Fleetwood Mac met “Rumours” een grote klapper maakt, komt ook de keerzijde van de roem om de hoek kijken. Tijdens de opname van Rumours lag de gehele band met elkaar in scheiding, maar “Don’t Stop” “Dreams and “Go Your Own Way” werden wereldhits. Er moest een opvolger komen en dat werd “Tusk”.

In 1979 kwam dit album uit. Het werd als een experimenteel album betiteld, omdat ieder gelijktijdig zich bezig hield met een solo album. Toch is het een prachtig album geworden, dat door velen nog steeds ondergewaardeerd wordt. Naast de hit en het titelnummer met de speciale drumbeat is het het album met de fragile “Sara” en “Storms”, waar Stevie Nicks wederom laat horen dat dit de songs zijn waar ze het best uit de verf komt. Met dit album heeft de band de rock sound wat achter zich gelaten en ging men over tot de country pop met “Think About Me” en “Save Me A Place”. Maar overwegend was en is het een relaxte popplaat.

De meerwaarde van deze reissue is dat er een schijf bij zit met outtakes en single versies van de songs. Waaronder “Out On The Road”, een demo versie van “That’s Enough For Me”. Maar 6x “I Know I’m Not Sure” en “Tusk” (incl. brassband versie) is wel wat veel van het goede. De deluxe 5 cd /dvd versie kent een live concert van de Tusk Tour uit 1980. Natuurlijk is het album ook wederom op vinyl verkrijgbaar.

Zeker een goede koop voor pa of ma voor de feestdagen!

Deel via social media: