Zoek...
Fleetwood Mac - Fleetwood Mac

Fleetwood Mac - Fleetwood Mac

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-27 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Fleetwood Mack – Fleetwood Mac

De re- re-issue van het tiende album van Fleetwood Mac kent vooral een meerwaarde in de aanvullende live cds van deze box. Naast deze live bonus is er een disc toegevoegd met demo takes en enkele live versies. Maar het geheel is en blijft het tiende album dat het begin van een nieuw tijdperk voor Fleetwood Mac betekende.

Na dat gitarist Bob Welch het voor gezien hield en een supertrio act Paris opricht, gaat de band samen met producer Keith Olsen op zoek naar een nieuwe gitarist. Lindsey Buckingham had met Stevie Nicks een prachtig album gemaakt en zij sloten uiteindelijk aan om Welch te vervangen. Opvallend was dat ze direct ook aandeel hadden in de songwriting waardoor de band qua style verschoof van blues naar de poprock sound.
Maar de intieme songs van Nicks hadden een extra meerwaarde “Rhiannon” en “Landslide” zijn juweeltjes die tot de dag van vandaag nog veel wordt beluisterd.
De band staat vooral bekend om hun eigen openheid en sfeer in de songs. “Warm Ways”, “Over My Head” en “Sugar Daddy” zijn de mooie voorlopers van de intriges binnen de band die we later op Rumours terug horen hoe de affaires allemaal in een ander daglicht kwamen te staan.
Het is daarom ook een mooi album waar het legendarische Rumours bij aansluit.

De reissue geeft iets meer dan het origineel. Het geeft de opmaat van de songs door de demo’s en vooral het plezier weer van de live opnamen. Als het even kan zou je dan deze grote box kunnen aanschaffen.
De deluxe versie kent het origineel en de outtakes met enkele live songs.

 

Pop

Deel via social media: