Zoek...
Heruitgave van memorabel album Tango In The Night van Fleetwood Mac

Heruitgave van memorabel album Tango In The Night van Fleetwood Mac

ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-03-27 07:00:00 • 2 min lezen

Pop / Rock
8

Fleetwood Mac - Tango In The Night (reissue)

De afgelopen jaren is er van de Amerikaanse poprock act Fleetwood Mac regelmatig een album verschenen. Het 30-jarig jubileum van Tango In The Night wordt gevierd met een reissue van dit memorabele album vol herkenbare hits.

Label : Rhino

Het gaat hierbij om rereleases die een tijdsbeeld van de band weergeven. De band staat inmiddels regelmatig in originele bezetting op het podium en heeft de afgelopen jaren het Nederlandse publiek vermaakt. Zo stond de band in juni 2015 nog in een uitverkochte Ziggo Dome.

Zangeres Stevie Nicks bracht een half jaar geleden nog haar solo albums opnieuw uit en nu is het de beurt aan het album Tango in the Night. Voor het origineel gaan we 30 jaar terug. Een tijd dat het voor de bandleden helder was dat men binnen de band onderling geen relaties kon hebben. Dat Rumors nog steeds een klassieker werd en het mooie Tusk geflopt was. Alle drama had zich voltooid en het feit dat drummer en oprichter van de band Mick Fleetwood bijna failliet was, deed hem de bandleden te bellen om weer wat te gaan doen. Het kwam iedereen goed uit en de band dook de studio in. Het gevolg was een prachtig album met hits als ‘Big Love’, ‘Seven Wonders‘ en ‘Little Lies’. Het deed het hart bij de fans sneller kloppen en de band trok de stoute schoenen aan om hier een tournee aan te koppelen. En met succes.

Tango In The Night werd een soort wedergeboorte van Fleetwood Mac waarbij er een positieve insteek in het maken van de muziek gebracht werd. Nu is er een “reissue” waarbij de mix is gepoetst en weer helder klinkt. Belangrijker is de deluxe versie waar B-kanten van de toenmalige singles en outtakes op staan . Deels van de songs die het hebben gehaald en een enkel ander nummer als ‘Juliet’ en ‘Ricky’. Met een super deluxe versie zijn er veel diverse mix versies van het origineel en een dvd met de video’s aan toegevoegd. Voor degene die het originele geluid erbij wil hebben incl. de tikjes van de oude versie, is Tango in the Night ook weer op vinyl uitgebracht.

Pop / Rock

Deel via social media: