Zoek...
Floating Features – La Luz

Floating Features – La Luz

Label: Handy Art/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-01 07:00:00 • min lezen

Alternative
6,5

Floating Features – La Luz

Bij het zien van de hoes en de titel van het album, begint het allemaal al wat ongemakkelijk te voelen. Kom uit je comfort zone en stop deze cd in je speler. Het zijn van die albums die je niet snel vanaf de spotify zelf gaat opzetten en in de winkel schuif je het album snel opzij.

Wanneer we het album opzetten is komen de nerveuze keyboards je al tegemoet. Het beeld klopt dat je direct verdwijnt naar de jaren 50 begin jaren 60. Het bermuda broekjes en Hawaiïiaanse klanken. De lichte zangstijl klinkt charmant, maar met de gitaren die doen denken aan the Shadows van de jaren 50, blijft het wat onwennig.
Het is vooral het hoesje dat je in de verkeerde modus brengt. Los van het hoesje kan dit best een aardig alternief bandje zijn die de droomsound met de psychedelische sound weet te mixen. ‘Mean Dream’ of ‘Loose Theeth’ klinken niet alleen ouderwets maar ook erg zoet.  Toch is het ook wel ene verademing tussen alle indie-rock en singer- songwriters.
De  alternatieve popsongs als ‘The Creature’ en ‘California Finally’ gaan er dan prima in. De solo’s  zijn niet direct van het hoogste niveau, al is het best vermakelijk passend bij deze songs.

Maar deze jonge meiden weten in ieder geval een album wereldwijd uit te brengen en dan is de eerste stap gezet. Wellicht zal dit gaan groeien en zullen over een jaar of 5 even terugkijken en luisteren naar dit album.

Alternative

Deel via social media: