Zoek...
Florence and the Machine – High As Hope

Florence and the Machine – High As Hope

Label: Virgin/ EMI/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-10 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8

Florence and the Machine – High As Hope

Uiteindelijk is die er dan. Na ruim 3 jaar wachten is de opvolger van het succesvol album How Big How Blue How Beautiful. Met de single ‘Hunger’ weet de Britse zangeres Florence Welch met haar Machine de hitlijsten te veroveren. Maar waar komt dit succes van deze indie band vandaan?

Als voorprogramma van MGMT wist de band zich in de kijker te spelen. We schrijven 2008. De soulvolle stem van Welch past in de indie slowsongs van Blur bassist Alex James. Met ‘Kiss With A Fist’ als Nike commercial song volgen er meer commerciele bedrijven die de stem van Welch als verkooppunt zien.
Uiteindelijk weet de band in 2012 met ‘Spectrum’ en in 2016 met ‘Stand By Me’ grote hits te scoren en de festivals te sieren. Nu komt de band met een vervolg dat prima aansluit bij hun vorig succesvol album.

High As Hope kent wederom de zangkunsten van roodharige Welch. Vol passie en soul zingt ze het adembenemende ‘Grace’ in. De drama druipt van het album. Vanaf het openingsnummer ‘June’  hoor je de passie en drama in haar stem. De muziek is van klein piano muziek naar het bombastisch geluid van ‘Hunger’ of het met solozang gestarte ‘Patricia’ te horen. Uiteindelijk kennen alle songs een aanstekelijk en dramatisch refrein. Soms met of zonder strijkers voor vooral voorspelbaar. Het is iets waarmee je je fans geeft waar men om vraagt. Hierdoor wordt deze band zo groot. Zo groot zelfs dan ze als headliner op grote festivals speelt. Dan mag je zeker spreken van een succesvol dramatisch indie band, of misschien wel een commercieel succesvolle act van de jaren ’10.

Florence and the Machine is te zien in Nederland op 25 maart 2019 Ahoy te Rotterdam

Indie / Pop

Deel via social media: