Zoek...
FM – The Italian Job

FM – The Italian Job

Label: Frontiers Music Srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-04 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

FM – The Italian Job

The Mighty FM! Dat zullen we niet veel in Nederland horen als we dit baseren op de historie. Laten we dan ook geen illusies hebben voor de toekomst. Al is de classic rockact uit Engeland daar enorm populair in de melodische rockscene.Ieder jaar maken de act op het Italiaanse Frontiers label hun opwachting om voor hun opdrachtgevers en de rockfans van Milan zich te presenteren. Het geldt ook voor FM en neemt dit dat ook als titel voor dit album mee. Het is voor hen dan ook een verplichte actie en een Italian Job om hun album te promoten. Dit maal gaat het om het recente album ‘Atomic Generation’ uit 2018.

Het concept brengt altijd wel verrassende live albums op. Een prima combinatie van nieuwe songs vermengd met old classics die we niet veel horen en zeker niet meer op cd. Dit is verschoven naar de youtube versies die we in allerlei geluidsklasse tot ons krijgen. Nu is het netjes afgemixt en in balans horen we ‘I Belong to  the Night’, ‘Live is a Highway’ en het foreigner achtige  ‘That Girl’.
Dat de band geen uitgesproken hits is niet vreemd. De band is vooral een album band. Gedegen en op safe zonder uitspattingen. Maar hierdoor live altijd goed in balans. Dat is hun kracht.
Met ‘Tough it Out’ en ‘Other Side of Midnight’ kreeg de band de nodige attentie waarde en horen we ook op dit album terug.
Prima melodic rock album!

Rock

Deel via social media: