Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-31 07:00:00 • min lezen

8

Foxygen – Seeing Other People

De pop van Foxygen bestaat inmiddels al ruim 12 jaar en met het album Seeing Other People weet het duo een prima opvolger van Hang te produceren. Al begon het duo met een glamrock album waarna men met Todd Rundgren A Wizard A True Star maakte. Het duo kreeg een cultstatus met een onnavolgbaar combinatie van songs. Alles klopt en gelijktijdig geeft men zo’n groot diversiteit dat je er geen rode draad in kan vinden.

Dat is er wel en dat is namelijk de experimentele zoektocht naar de diversiteit binnen de muziek. Nu is het dan ook tijd voor elektropop. Op het album Seeing Other People krijgt dit een centrale plek binnen de songs. Op het titelstuk horen we de sound dat doet denken aan Elvis Costello dat ook op de vorige albums te horen was, terwijl ‘Face The Facts’ en ‘Mona’ doen denken aan de jaren 80 sound inclusief het uitproberen van de andere geluiden die een synthesizer in zich heeft. Met de lage stem dat doet denken aan David Bowie.

Is het dan een goedkope rip off van de jaren 80? Dat zeker niet. Het is niet voor niets dat de legendarische drummer Jim Keltner aanschuift. Het poprock nummer ‘Living A Lie’ en het Bruce Springsteen rock van ‘The Things Is’ laat het duo ook horen dat ze heel wat anders in huis hebben.

Prima plaat!

Deel via social media: