Zoek...
Frank Boeijen Groep

Frank Boeijen Groep

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-18 07:00:00 • min lezen

Nederlands
8

Frank Boeijen Groep - The Golden Years of Dutch Music

Sony is ooit begonnen met een serie The Golden Years of Dutch Music. Hiervan is er nu de eerste serie van uitgebracht. Het gaat om de classic Nederlandse acts weer in de spotlights te zetten. De tijd waar de Nederpop furore maakte komt nu weer tot leven.

Frank Boeijen mag wel tot een van de beste singer songwriters van Nederland worden gerekend. Zijn huidige albums zijn misschien minder populair dan zijn tijd van de Frank Boeijen Groep, maar zeker niet minder in kwaliteit.
Dit heeft hij door de jaren opgebouwd. Als duo start de Nijmegenaar met Wout Pennings zijn muziek carrière op toneel. De Bob Dylan fan weet zijn studie als Neerlandicus samen te smeden en dan krijg je prachtige teksten die in de muziek worden verweven.

Het “Verjaardagsfeest” is dan ook een prachtig nummer dat de doorbraak van de FBG kende. Daarna vlogen de hits je voorbij. “Het Antwoord”, “Linda”, “Kontact” zijn maar enkele hits die voor de klassieker “Zwart Wit” voorgingen. Wanneer de idool meer serieuzere songs wil gaan maken komt hij met prachtige songs als “De Beloning”, “De Verzoening” en “Welkom in Utopia 1 & 2”.

Ook deze verzamelalbum bewijst weer dat Frank Boeijen een van de beste songwriters van Nederland is en dat de songs hedendaags nog steeds goed mee kunnen. De eerste helft klinkt misschien wat gedateerd, maar het tweede deel kan zeker nu gewoon mee.

 

Nederlands

Deel via social media: