Zoek...
Frank Carter & The Rattlesnakes – Modern Ruin

Frank Carter & The Rattlesnakes – Modern Ruin

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-26 07:00:00 • 1 min lezen

Alternative / Hardcore / Punk / Rock
7,5

Frank Carter & The Rattlesnakes – Modern Ruin

De Engelse rockband werd opgericht door voormalige Gallows zanger Frank Carter. Door zijn historie in de postpunk kunnen we het nodige stevige gitaarwerk verwachten.

Met het tweede album “Modern Ruin” weet Carter meer lijn in zijn songs te krijgen dan bij het debuut. Het is helder welke kant hij op wil. De rocksound met een alternatief randje en vleugje metal zijn de ingrediënten geworden. Wellicht dat dit de breuk werd binnen Gallows.

Modern Ruin begint lief met “Bluebelle” om vervolgens ze met het slaapliedje “Lullaby” wel de beuk er in te gooien. Carter laat hierbij horen dat zijn vloedgolf van woorden en geschreeuw omgetoverd kan worden tot een degelijk zangpartij. Het past beter bij hem en de sound van de band. Dit houdt hij de eerste 5 nummers vast om met “Acid Veins” deels te vervallen in het oude gedrag.
Dat het album persoonlijker in de teksten is, laat Carter horen op het “God is My Friend”. Maar ook refereert hij aan de huidige maatschappelijke problemen in het agressieve “Jackels” en het mooie “Tunder”. De zoektocht naar een eenduidige sound is hierbij nog niet gevonden, al komt Carter met de Rattlesnakes tot een melodieuzer aanpak dan voorheen.

Alternative / Hardcore / Punk / Rock

Deel via social media: