Zoek...
Frankie Cosmos - Vessel

Frankie Cosmos - Vessel

Label: Subpop

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-20 07:00:00 • min lezen

Indie
7

Frankie Cosmos - Vessel

Het bloed stroomt waar het gaan kan, en dat is voornamelijk door de bloedvaten, dan wel Vessel. De Amerikaanse gitarist Greta Kline dook in de wereld van de poëzie kunsten van Frank O’Hara. Hier ontstaat Frankies Cosmos.Als dochter van de Gremlins actrice Phoebe Cates en  acteur Kevin Kline van A Fish Called Wanda, Beauty & the Beast (2017) e.v.a is Greta bekend met de wereld van glamour & glitter. Toch kiest ze voor de indie sound en schuift ze aan als bassist bij de band Porches.

Het album Vessel is haar derde album inmiddels. De gitaren zijn vel in de aanslag maar kent het indie geluid dat we eerdere kennen van the Pixies of Breeders. Met haar licht en zachte stem zingt ze lieflijk. Het past bij haar en de dromerige wereld waarin ze leeft en over leest. Maar met de teksten over hoe ieder dan ook weer dezelfde gevoelens kent, stapt ze ook weer even gemakkelijk uit deze wereld.
Het is een album met een hele rits aan titels. Zo staan er 18 songs op met een gemiddelde van 2 minuten. Uiteindelijk duurt het album 33 minuten. Dan is het wel een half uur vol mooie kleine liedjes waaronder ‘I’m Fried’, ‘Accomodate’, ‘Apathy’, ‘Being Alive’ en ‘My Phone’. Deze titels zeggen genoeg al is het album best een lekker vrolijk indie album.

Indie

Deel via social media: