Zoek...
Frankie Goes To Hollywood – Welcome to the Pleasuredome re-issue

Frankie Goes To Hollywood – Welcome to the Pleasuredome re-issue

Label: ZTT / BMG

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-16 07:00:00 • min lezen

Pop

Frankie Goes To Hollywood – Welcome to the Pleasuredome re-issue

“The World Is My Oyster”, zo begint het succesvolle album van de band uit Liverpool Frankie Goes To Hollywood. Het album brak direct met de release door. Wanneer een half jaar eerder de single “Relax” spontaan op de BBC werd gedraaid, kwam de dj er later achter dat het om een tekst met gay erotische inslag. Het probleempje werd een doorbraak en “Relax” werd een hit.

Holly Johnson en de club brengen het album in 1984 uit. In die periode werd de wereld geregeerd door Reagan en Gorbatsjov die een einde wilden maken aan de koude oorlog. Het is een tijd dat soms doet denken. Het is  ook een tijd wanneer de MTV met hun videoclips een groot bereik onder de jongeren kent. Wanneer 2 worstelende presidenten in te grote poppen vorm in de ring vechten en Two Tribes go to war de achterliggende klanken zijn wordt ook dit een grote hit.
Maar de band heeft meer in huis. Het prachtige Power of Love is nog steeds een van de mooiste liefdesliedjes die er zijn gemaakt. Of een cover van Born to Run van Bruce Springsteen  past in het geheel van het album. Een classic zoals met dat noemt.
Met deze re-issue is het album geheel hetzelfde gebleven. Met deze cd zit er een boekwerk bij dat toen bij het album werd geleverd. Hierdoor is het album wat teleurstellend. Geen bonus tracks terwijl er nogal wat remixen van de songs zijn gemaakt. Ook geen bonus songs die het album niet hebben gehaald. Kortom een kopie van het origineel maar nu op cd.

Toch stiekem heerlijk om dit album weer in de cd speler te beluisteren.

 

Pop

Deel via social media: