Zoek...
Fratsen – Spookt

Fratsen – Spookt

Label: Silvox rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-03 07:00:00 • 2 min lezen

Nederlands

Fratsen – Spookt

Het spookt in de Achterhoek en ze hebben daar geen fratsen het is zoals het is. Uit meligheid verzin je een belachelijke bandnaam en een kwart eeuw later zit men er nog aan vast. God straft , ma wat dooj d’r an. Toch levert deze gekheid een knoepert van een plaat.

Nu moet ik meegeven dat ik de columns de Andere Wereld van Andre Manuel in de jaren 2003 tot 2010 bijna iedere week beluisterde op radio 1. De humor en realistische kijk met een twist over nieuws en de maatschappij gaf de gedachtegang van Manuel weer.
Met het album Spookt schrijft Manuel zijn gedachten weg op muziek. De gekke geestigheid van “Gottegot” (met Glenn de Randamie, danwel Typhoon), de kijk op je “Familie” of de “helden” van weleer in “Mis Je Me” zijn heerlijke songs waar je je gedachten even op scherp zet om alles te moeten verwerken. Roos Rebergen van Roosbeef weet men te strikken voor een duet op “Pornofilmmuziek”.

Met de blues en rock and roll inslag in de songs is het verhaal passend bij de muziek zonder dat de muziek de overhand neemt. De muziek staat in dienst van de tekst.  Fratsten 2.0 is top!

Fratsten is de komende tijd te zien:

12 mei TivoliVredenburg te Utrecht
2 juni Vera te Groningen
en wellicht deze zomer op vele (theater) festivals

Nederlands

Deel via social media: