Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-02-21 07:00:00 • 8 min lezen

Frazey Ford – Indian Ocean

Frazey Ford – Indian Ocean Label: Munich records Eindoordeel: 7,5

De Canadese singer songwriter Frazey Ford heeft haar roots liggen in de country folk. Haar album “Indiand Ocean” is haar derde album en is inmiddels doorgebroken op het Europese continent.

Dit album begint met filmproducent Robert Gordon die een documentaire maakt over de Memphis soul. Wanneer hij het nummer “If You Gonna Go” (van het album “Obadja”) op de radio hoort, nodigt hij haar uit in de Royal Studio’s te Memphis. Hier kreeg ze de mogelijkheid om een album op te nemen met de band van Al Green. Iets dat voor haar een droom werd. Om te werken met haar helden is niet voor iedereen weggelegd.

Het resultaat is dan ook een solide album met veel soul folk en country. De stem van Frazey doet door haar tril in haar stem denken (“Your Not Free” en “Done”) aan Dolly Parton. Het Hammond orgeltje van Charles Hodges heeft een prominente rol op dit album. Het verbind de instrumenten en is het kleedje van warmte onder deze songs. Het pakt goed uit op “Three Golden Trees” dat een mellow song waarbij de stem van Ford goed uit pakt en doet denken aan de “Harvest Moon”album van Neil Young. De blazers geven op het album de soul binnen de songs en wordt het de vraag of Ford deze songs solo alleen met een gitaar overeind kan houden.

Dit is in maart te bewonderen wanneer ze in Nederland speelt. 3 maart Oude Remise te Bad Nieuwe Schans 4 maart Tivoli Vredenburg te Utrecht 5 maart Bitterzoet te Amsterdam 6 maart Lux te Nijmegen

Deel via social media: