Zoek...
Frontier Ruckus – Enter The Kingdom

Frontier Ruckus – Enter The Kingdom

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-26 07:00:00 • 1 min lezen

Country / Folk
8

Frontier Ruckus – Enter The Kingdom

Samen met Wilco drummer Ken Coomer is de folkband uit Michigan de studio in Nashville ingedoken. Om maar even te laten weten dat de band in de hoek van de country folk past, wordt Nashville genoemd.

Inmiddels bestaat de band Frontier Ruckus al 10 jaar en is “Enter The Kingdom” hun vijfde album. Hoewel de band met zingende zagen (“If You Can”) , violen en banjo’s in de weer gaat, is de muziek vooral ontspannen akoestisch pop te noemen.

V
anaf het begin van het album klinkt het het gezellig. Als we dit binnen de muziek zo mogen noemen. “Visit Me” en “27 Dollars” klinken alsof the Jayhawks een extra bandlid heeft ingevlogen. En wel een banjo speler die gedoseerd zijn werk doet.
De harmonische vocalen spelen hierbij een belangrijke rol en de arrangementen die men hier op heeft gelegd klinken als een klok. De dubbele zangpartijen van o.a. “Our Flowers Are Still Burning” en “Nothing is Working” brengen toch iets extra’s binnen deze songs. Al weet men met het instrumentale “Since Milford” ook een juweeltje te maken.
Kortom “Enter The Kingdom” is een verrassend prettig ontspannen album!

Country / Folk

Deel via social media: