Zoek...
Fun Lovin Criminals – Another Mimosa

Fun Lovin Criminals – Another Mimosa

Label: Difontaine

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-18 07:00:00 • min lezen

7,5

Fun Lovin Criminals – Another Mimosa

Stick um Up Folks! It’t the Fun Lovin’ Criminals van New York! De alternatieve rockact die de hiphop, blues en rap kunnen mengen als geen ander. Het debuutalbum uit de jaren negentig is een klassieker. Nu weten ze met deze sound andere songs om te vormen tot hun eigen wijze. Another Mimosa is dan ook een zeer leuk cover album.

Het is eigenlijk een vervolg op het album Mimosa uit 1999. Dit was een verzamelalbum met remixen en b kantjes van de band tot dan toe. Nu is er een vervolg met covers van Tom Petty, Notorious BIG en the Happy Mondays ‘Rowetta’.

Het leuke aan dit album is dat je de songs allemaal kent, maar dat ze allemaal in en heerlijke FLC saus gegoten zijn. Zelf heeft men het nodig gevonden om hun einge songs ‘Love Unlimited’ en ‘Southside’ in een nieuw jasje te steken. De sfeer van Cuba in hun eigen nieuw nummer ‘Sunset’  en latin versie ‘Hello Again’ … Of het ‘Whiter Shades of Pale’. Het zijn allemaal wereldberoemde songs die een prettig versie krijgen van Huey Morgan en zijn vrienden.

Deel via social media: