Zoek...
Gabriel Kahane – Book of Travelers

Gabriel Kahane – Book of Travelers

Label: Nonesuch rec/ Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-31 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Gabriel Kahane – Book of Travelers

De Amerikaanse singer-songwriter Gabriel Kahane weet met zijn album Book of Travelers een prachtig album te maken met liedjes van achter een piano. Het doet wat denken aan Randy Newman en Billy Joel.

Het mooie aan deze man is dat hij een groot diversiteit kent als het gaan om componeren en opnemen. Het geluid is essentieel en de ruimte van de zaal is een onderdeel van zijn keuze van instrumenten. Dit resulteert dan ook in opnamen in diverse zaal grote.

In de wereld van de hectiek besluit Kahane de telefoon weg te leggen en twee weken met de trein door Amerika te reizen. Gewoon met mensen gesprekken voeren en genieten van de wereld om zich heen.
De wereld gaat niet meer aan je voorbij wanneer je er zo mee bezig bent. Het resultaat mag er zijn. Een mooi album met beeldende pianoliedjes. Een rustgevende stem die je verhalen verteld die het beste in de vroege avond gedraaid kan worden. Dan valt de avond en is het album op zijn best. ‘Singing with A Stranger’, ‘Friends of Friends of Bill’ of de ‘Model Trains’ zijn dan ook songs waar je even stil van wordt om te luisteren wat het verhaal verteld. Mooi album!

Singer-songwriter

Deel via social media: