Zoek...
Gallia – EverFlame

Gallia – EverFlame

Label: eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-23 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Gallia – EverFlame

Met de Belgische symfonische metal act Gallia gaan we terug naar Gallië. De stoere heren zijn bewapend met de instrumenten om te keer te gaan tegen de Romeinen. Met Yannick als gitarist als aanvoerder van de club en zangeres Elyn als troef tegen alles waar het mannelijk brein van in de war raakt.

Opgetogen met de vlam in de handen gaat de band met ‘Rain Starlight’ van start. Het is duidelijk dat deze act de voetsporen van Within Temptation zoeken en dan liever met een muzikaal metalen tandje erbij. De band weet de snelheid er in te gooien met ‘Devils Cry’ en ‘Papercuts’. De strijkers kunnen amper hun stok op de snaren houden om dit weer ervan af te halen, al wordt dit met vulledige toetsen gedaan. Het is vooral een drive om te willen presteren, waardoor het onrustig wordt. In dit geval zou Less is more de band goed doen. Het theatrale ‘Fight of Fools’ kent een mooi intro dat vervolgens weer opgeslokt wordt door de bombastische metal. Iets wat we bij meerdere songs in de compositie terug horen.  Het album telt dan ook 6 songs, maar dit wordt aangevuld met hetzelfde album nog een keer te presenteren met vooral een orchestra – karaoke versie.

Het idee is leuk en als debuutalbum geeft de band duidelijk weer waar men naar toe wil. Het volgende album mag iets meer in balans zijn, zodat men kan aansluiten bij het grote publiek.

Indie

Deel via social media: