Zoek...
Gare du Nord – Sex ‘n’ Jazz

Gare du Nord – Sex ‘n’ Jazz

Label: Columbia / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-20 07:00:00 • 2 min lezen

Jazz
-

Gare du Nord – Sex ‘n’ Jazz

Het album bracht de laid back relaxte jazz breeze dat perfect past in de loungebars die in opmars waren. Met  “Chet’s Chat” & “Marvin & Miles” wordt aan  deze legendarische jazzmuzikanten een ode gegeven en gasten waaronder Paul Carrack op “Ride On”, Eric Truffaz op “Hey, My Glider” niet meer levende Marvin Gaye op “You Are My Medicine” leveren hun bijdrage toentertijd.
Het succes van dit album werd met de hits als “Beautiful Day” en diverse prijzen bekroont. Uiteindelijk is het album op het beroemde Blue Note Label verschenen. Met deze release is het dubbel album een versie van de geremasterde Blue Note versie aangevuld met de bonustracks Ibiza club mix van het titeltrack en het origineel album.

Het is een heerlijk popjazz album dat swingt en waarmee luisteraars een prima instap mogelijkheid hebben om de jazz te verkennen. Voor de een in een lounge bar voor de ander als achtergrond muziekje op een sloepje op het water. Kortom het is en blijft een plaat met heerlijk ontspannende tijdloze jazz.

De tourlijst:
http://www.garedunord.eu/gigs

Jazz

Deel via social media: