Zoek...
Gary Kemp – INSOLO

Gary Kemp – INSOLO

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-18 07:00:00 • min lezen

8

Gary Kemp – INSOLO

De naam Gary Kemp is misschien niet direct voor veel mensen herkenbaar. Toch zijn er veel huishoudens waar een album van deze man in de kast staat. Het is duidelijk dat de zanger van Spandau Ballet, Tony Hadley de blikvanger van de band was. Toch zijn de bekende liedjes geschreven door de gitarist van deze band: Gary Kemp.

Het is dan ook een verrassing dat Kemp met een solo album komt. Hij was de afgelopen jaren met voormalig Pink Floyd toetsenist Nick Mason op tournee. Dit zegt iets over de kwaliteit van deze man om David Gilmour te vervangen. Hiervan verscheen september 2020 een live album.

Nu is het tijd om Kemp zijn eigen album te presenteren. Eerlijk gezegd is het album meer dan verrassend goed te noemen. De mix van Pink Floyd met Spandau Ballet is misschien voor de hand liggend, maar met de driven beats in ‘A Rumour of You’ de humor van het nummer ‘Waiting For The Band’ waarbij Kemp terug keert in zijn jongere tijd en hoe hij nu in het leven staat. Met ‘Ahead of the Game’ keert hij even terug naar Spandau Ballet Barricade periode. Iets glad en 80 soul.
Zijn betere songs zijn ook nu weer de relaxte songs als ‘Too Much’,  ‘I Remember You’ en het titelnummer.

Het album is verrassend goed te noemen, zowel voor de oudere luisteraars die de jaren 80 bewust hebben meegemaakt als de liefhebbers die de huidige 80’s trend volgen.

 

Deel via social media: